ÜYE OL

SAĞLIK TURİZMİ

Sağlık Turizmi Nedir?

Dünyada sağlık, sağlık hizmetlerinde kaliteyi arttırmak, sağlık hizmetlerini geliştirmek, sağlık hizmetlerini geliştirmek, sağlık ve sağlık kavramlarını geliştirmek.

Günümüzde insan ve toplum sağlığı üzerinde olumsuzluklar yaşanmaktadır.Sağlıksız toplumlarda istihdam ve üretim kapasitesi azalmaktadır.İnsan sağlığının olması, enerji verimliliği ve dayanıklılığı ile birlikte doğal turizm kaynakları (temiz hava, güneş, termal sular, iklim).

Sağlık turizmi;kısaca bireylerin hem koruyucu hem etkilenmesi hem rehabilite edici hem de hasta sağlığıyla ilgili olanamalmakamacıileyaşadıklarıülkedışındabirülkeyeziyaretleridir.Sağlık turizmi, genel sağlık amaçlı hareketlilik potansiyelini içeren sağlık kuruluşları.

Sağlık turizmi;

1. Termal Sağlık Turizmi
  2. Medikal Turizm
  3. Yaşlı Turizmi (3. Yaş Turizm, Yaş Turizmi)
  4. Engelli Turizmi kavramlarını barınmaktadır.

Ayrıca uluslararası hasta sınıflaması Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan;

• “Medikal Turist”,
  • “Turistin Sağlığı Kapsamında Hizmet Alan Hasta”
  • "Sağlık Alanında İkili Anlaşmalı Resmi Gelen Hasta"
  • Sosyal Güvenlik Kurumları ve Müşteriler İçin Sosyal Sorumluluk
  • Sağlık Bakanlığının bu tanımlaması, net bir seçenek sağlık turizminin sadece medikal turizm ayağının ülkemize özgün alt başlıklarını tanımlaması.Maalesef sağlık turizmini 10 yıldır yönlendirme ile lokomotif ayağı olmak Kültür ve Turizm Bakanlığı için de.Türkiye medikal, termal sağlık, yaşlı ve engelli olarak 4 farklı başlıkta yer veriyor.
  • Sağlık turizmindeki turistlerin hem tedavisi hem de tatil için beklentileri, değerlerini yarattığı katma değer de yüksektir.Sağlık turizmi döviz kazandırıcı, bir potansiyele sahiptir.

SAĞLIK TURİZMİNDE SUNULAN HİZMETLER

Sağlık turizminde mevcut alanlar dört ana başlıkta çalışmaktadır:

Yaşlı Bakım Hizmetleri; Bir ülkeyi geçici olarak yaş bireylerin geçici süreleri için bir şirket.

Sağlığı Geliştirmeye Yönelik Hizmetler; (Alternatif tamamlayıcı, SPA Wellness, termal sağlık, bitkisel tedavi, masaj vb)

Rehabilitasyon Hizmetleri; (diyaliz, bağımlılıkla mücadele programı gibi)

Yaklaşımye Yönelik Hizmetler; Medikal Turizm (estetik, ameliyat, kalp ameliyatı, göz ameliyatı, kanser tedavisi vb.
SON EKLENENLER
ANADOLU SAĞLIK TURİZM DERNEĞİ